Příprava dobré kávy pomocí french press konvice je jednou z nejlepších a nejjednodušších metod. French press je skvělým způsobem, jak se vypořádat s přípravou chutné kávy, která je hrubá, ale ne příliš jemná. Pokud se chystáte začít s přípravou kávy pomocí french pressu a chcete získat dobré výsledky, máme pro vás pár tipů, jak na to.
Vyberte si správnou kávu
Pokud se chystáte připravit kávu pomocí french pressu, je důležité vybrat si správnou kávu. Nejlepší je zvolit krátké mletí, protože to pomůže udržet silnou chuť. Káva by měla být čerstvě mletá a pokud je to možné, měla by být certifikovaná jako biokáva. Pokud zvolíte certifikovanou biokávu, budete mít jistotu, že je zdravá a kvalitní.
Vyberte správnou teplotu vody
Je důležité mít na paměti, že při přípravě kávy pomocí french pressu je důležité použít vodu o teplotě 92-96°C. Teplota vody by měla být dostatečně vysoká, aby se mohla extrahovat chuť kávy, ale nikdy by neměla přesáhnout 100°C, protože by to vedlo k zahoření kávy.
Vyberte správnou míru
Míra kávy je také důležitá. Pro jednu šálek kávy (150 ml) se doporučuje použít asi 18-20 gramů kávy. Můžete to snadno změřit pomocí váhy nebo lžíce. Pokud se vám káva zdá moc silná nebo moc slabá, můžete množství kávy snadno upravit.
Používejte správné časy louhování
Když máte všechny ingredience připravené, je načase zahájit louhování. Je důležité, abyste při louhování kávy používali správný čas louhování. Pro dokonalou chuť je doporučeno louhovat kávu 3-4 minuty. Tento čas by měl být dostatečný k přípravě skvělé kávy.
Použijte filtr
Je důležité použít filtr, abyste se vyhnuli nechtěným částicím z kávy. Filtr se umísťuje na vrch konvice a můžete jej snadno vyčistit po použití. Tento jednoduchý krok vám pomůže připravit dokonale vyčištěnou kávu.
Příprava skvělé kávy pomocí french press konvice není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Pokud budete postupovat podle těchto tipů, můžete si být jisti, že výsledkem bude vynikající káva, která potěší všechny vaše smysly.